Клошарка "обгазява" съседи, плъхове и хлебарки се множат

Жена събрала тонове боклук в апартамента си
Обновена: 7 фев 2020 09:11 | 7 фев 2020 09:08, Александър Попов
52
Клошарка "обгазява" съседи, плъхове и хлебарки се множат
Снимка: bTV
Съседи от блок на ул. "Димитър Талев" в Пловдив пропищяха от жена, която събира тонове отпадъци в апартамента си. Миримата във входа е непоносима, а фауната от хлебарки и плъхове се разраства. Жителите от коопперацията многократно са подавали жалби до институциите, но засега решение на проблема няма, съобщава bTV.
 
Николина Стоянова и дъщеря ѝ Кремена обитават апартамента повече от 30 години.
 
Жителите на входа разказват, че с всеки изминал ден боклуците се множат. Обаждали са се до полицията, пожарната и ХЕИ. От там са казали, че съседите трябва да решат спора помежду си.
 
От кметството на район "Южен" потвърдиха, че са постъпили три жалби.
 
"При последвали проверки на служители на районната администрация не е осигурен достъп до жилището. За всяка жалба са уведомени Първо районно управление на МВР-Пловдив и Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.
 
Отговорът на пожарната е, че до 2 декември 2017 г. боклуците трябва да бъдат премахнати. Тъй като отпадъците не са били преместени, е наложена глоба, но тя не е платена.
 
За да потърсят решение на проблема жителите на входа са наели адвокат.
 
Той заяви, че има шанс битката срещу боклуците да бъде спечелена, тъй като от Пожарната са констатирали, че апартаментът е пожароопасен.
 
"Целта е жилището да бъде почистено, дезинфектирано, за да може хората да живеят нормално", подчерта адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ПловдивКлошар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Осранова преди 4 години
До Искрето на ФидосчоДа аа... В кабинета на ББ , да им сложат по една кошетка , място има.
43
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
Това е работа за етажната собственост, ама сигурно и другите съседи не са стока.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клошарите бизнесмени цяла България затрупаха с вносни отпадъци.
41
1
 
5
 
! Отговори
Грубозабойшчиков преди 4 години
Да лиснат малко бенз и да палнат ***.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закона за етажната собственост, може да бъдат изгонени. Съкооператорите да си наемат адвокати да съдят клошовете! Все ще съберат пари за хонорар и съдебни такси.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия двете са гласували за ***, затова не ги закачат.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В.Узуновти да не си бившия БСП кмет на Разград бе?
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-доброто от българската милиция в действие - "решете проблема сами", "не ни осигуриха достъп".А после искат ранно пенсиониране и 20 заплати за вреден труд.Че кво му е вредното да се оправдаваш по цял ден бе?
36
0
 
5
 
! Отговори
така е в България преди 4 години
Миримата....фауната
35
0
 
21
 
! Отговори
Искрето на Фидосчо преди 4 години
Клошарка "обгазява" съседи, плъхове и *** се множат. --- Настанете ги в народното събрание!!
34
4
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Съжалявам, но такива психични заболявания не се лекуват с друго освен чрез смъртта.
33
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е меси синдром, който се появява при шизофрения или друго тежко психично заболяване. Такива хора не могат нито сами да се грижат за себе си, нито да носят отговорност. Трябва да се извеждат от жилището, дори да е тяхно, и да се настаняват насилствено в дом за психично болни (където обаче места няма). Те никога не са доброволно съгласни на почистване (могат да станат и физически агресивни ако това им се предложи, да плачат за отпадъците ако някой ги изхвърли и да ги възстановяват).
32
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стъпка 1: Осъждат я.Стъпка 2: Не може да си плати разноските по делото и исковете от съседите. В това число и за материални щети защото сваля стойността на останалите апартаменти и сваля потенциалните цени на наемите. Стъпка 3: Съдия изпълнител я изхвърля от апартамента и готово. Проблемът е, че ако това се проточи 10 години за това време огромна част от живота на съседите ще е минал. Ето затова демокрацията не е работеща система. При тоталитаризъм идва милицията и я разкарва.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свиква се събрание с присъствие на представителите на полицията, пожарната и няколко "лични" лекари! Прави се протокол с обосновка - "Огнище на потенциална вирусна, бактериална и гъбична зараза, което предполага опастност за здравето на живущите във входа!"Може да поканите и представител на прокуратурата!След решението на съда - слагате противо.гази и "изривате" *** ;)
30
3
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Има специализирани фирми за целта- Децибел, Лед Спектър и т.н.. Магазините за музиканти биха предложили по-скоро акустично третиране на дадено помещение. Много хора си мислят, че ще облепят стените си с пирамидален дунапрен и това е шумоизолация. Да, ама не- това е акустично третиране, намалява ехото в помещението и създава "локална" тиха зона. Примерно- добре е да имаш акустични панели зад леглото си. Цялото ми жилище е шумоизолирано- на последен цял етаж. 2 тира с материали- няма да го забравя
29
5
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Това със шумоизолацията не се прави с квартален майстор. Ако ще го правите - препоръчвам в някой специализиран магазин за музиканти. Имат специални материали за звукозаписни студия. Но.... цената си е солена.
28
1
 
22
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Точно така се прави. Свиква се събрание. Задължително присъства и полицай. Гласува се и се подписва протокол. С мнозинство от гласове можеш да го изриташ. И аз имах такъв съсед. Но беше нещо не в ред с главата. Синдром на Даун ли - нещо такова. Но безобиден, винаги чистичък. И го намериха една зима в снега замръзнал. После като отворили апартамента... Майко мила. Вътре сметище, мухъл, ***... и една мумифицирана котка. 4 месеца после роднините му правиха ремонт. Те поне излязоха добри хора.
27
3
 
11
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
Много неприятно, съчувствам и разбирам напълно в каква ситуация сте... Как се шумоизолирахте? С какво? У нас има само 2-3 фирми, които разбират от тази материя- изключително е сложна. Ако сте сложили някаква предстенна обшивка с вата и гипсокартон, правена от кварталния картонаджия- това не работи, даже може да има обратен ефект на усилвател. Най-малката грешка при монтажа на шумоизолационна система може да компрометира 50% от резултатите. Минавал съм през това и знам кое как се прави.
26
22
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
До 27Да те изгонят теб да видиш дали е приятно. Много съседи душмани има. И мойте ще ме изнервят и до терасата им ще направя външен нужник лятото да видят кво е.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е не може ли с подписка да изгонят съсед от кооперация?